Budo betekent officieel ‘de weg van de krijger’ en is ook de verzamelnaam van verschillende krijgskunsten uit Japan, waaronder Judo, Jiu-Jitsu, Karate. Judo, Karate en Jiu-Jitsu wordt bij ENERGYSPORT gegeven aan kinderen en volwassenen. Judo vanaf 5 jaar, Jiu-Jitsu en Karate vanaf 8 jaar. Daarnaast wordt er ook Kickboksen gegeven aan kinderen en volwassenen, vanaf 10 jaar. In onze sportschool in Nunspeet kan je kiezen uit vele Budo-uren. In onze sportschool in Elspeet kan je Judo en/of Jiu-Jitsu lessen volgen.

Wat doet Budo?

De term Budo komt uit Japan. Hoewel de betekenis (de weg van de krijger) anders doet vermoeden is Budo bijzonder geschikt voor kinderen. Zij krijgen door het beoefenen van deze “sport” meer zelfvertrouwen en zelfdiscipline. Jouw kind leert een ander kind aanvoelen en zijn eigen grenzen kennen. Respect voor elkaar is een belangrijke peiler binnen deze kunst.
 

Judo is voor veel kinderen geschikt. En niet alleen omdat het erg leuk is om te doen. Judo kan je kind ook helpen wanneer het een minder goede motoriek heeft, of te weinig – of juist teveel – zelfvertrouwen. De lessen zijn zo samengesteld dat iedereen mee kan doen. Dit kan tegen elkaar zijn (wedstrijden) of met elkaar (examens). De laatste variant (met elkaar) krijgt bij ENERGYSPORT  bijzondere aandacht. Natuurlijk is er tijdens de les ook ruimte voor judospelletjes.

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in en kom kennis maken. Je kunt eerst een proefles volgen en kijken of dit programma bij jou past.
Aanmelden

Jiu Jitsu is een zelfverdedigingsport. Tijdens de lessen leert jouw kind om zichzelf te verdedigen tegen één of meerdere ‘aanvallers’. Concentratie en discipline spelen daarbij een belangrijke rol. Jiu Jitsu is een prachtige, dynamische sport, voor zowel de jeugd als volwassenen en senioren. 

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in en kom kennis maken. Je kunt eerst een proefles volgen en kijken of dit programma bij jou past.
Aanmelden

Karate voor jeugd en senioren.

Bij karate ligt de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken (te-waza, geri-waza en uke-waza).
Ook een mooie aanvulling voor de Jiu Jitsuka's die zich meer willen ontwikkelen in de schop en stoot technieken.

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in en kom kennis maken. Je kunt eerst een proefles volgen en kijken of dit programma bij jou past.
Aanmelden

Kickboksen, in de stijl van Budo! De lessen zijn zowel bij de jeugd als de volwassenen voor een grote doelgroep geschikt. Kickboksen klinkt voor veel mensen als hard slaan en schoppen op elkaar, bij ons is dat juist niet de bedoeling!  De stoot en schoptechnieken maken we vooral op de bescherming (stootzakken, stootkussens en b.v. op de handschoenen) en niet direct op elkaar.  Er is veel aandacht voor techniek. Zowel de fysieke als de mentale kant worden uitgedaagd. Onderwerpen als pesten, weerbaarheid en zelfvertrouwen komen vooral tijdens de jeugdlessen aan bod, waardoor het een waardevolle training is voor jong en "oud".

Maandag    17.00 uur Kickboksen 10 tm 15 jaar

Donderdag 20.30 uur  Kickboksen 16 jaar en ouder.

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in en kom kennis maken. Je kunt eerst een proefles volgen en kijken of dit programma bij jou past.
Aanmelden

Stichting MUSHIN DO organiseert de budoactiviteiten voor de budoka's van ENERGYSPORT. 
Drie keer per jaar het Mushin Do puntentoernooi voor de Judoka's.
Een mooi budokamp in juni voor alle budkoa's vanaf 8 jaar en ouder.
En nog veel meer activiteiten. Voor meer info kijkt u op de site van Stichting Mushin Do


‘Het geheel is meer dan de som der delen’
Bij Mushin Do krijgt de jeugd wat ze verdient: ruimte om zichzelf te zijn. Volgens Ron Lubbersen van Mushin Do is dit belangrijk voor kinderen: "Je kunt pas groeien in je ontwikkeling als je gewoon jezelf mag zijn zonder dat je daardoor vreemd wordt aangekeken of bestempeld wordt als ‘raar’. Of ze nu judo, jiu-jitsu, karate, kickboksen, sh’bam of mrt beoefenen: Niet afremmen maar juist stimuleren, dat is ons devies!"
Mushin Do geeft de jeugd de ruimte. De ruimte om je te ontwikkelen en als groep te functioneren. Dit gebeurt binnen kaders van wat wenselijk is, kaders die per groep verschillen. Want elke groep is uniek. De groep bepaalt waar deze kaders zich bevinden en wat wel en niet kan.
Groepssfeer
De deelnemers creëren zelf samen een groepssfeer. Binnen de groep is iedereen belangrijk. Bij Mushin Do is de ketting nooit zo sterk als de zwakste schakel. Dat is het mooie van deze werkwijze. Wij werken met jonge mensen in groepsverband. De groep is als geheel sterker dan de som der delen’’, zegt Lubbersen.,Harmonie is de basis van het groepsproces, daarbinnen kunnen kinderen groeien. De ervaring leert dat kinderen dan ‘zo maar’ een enorme sprong in hun ontwikkeling maken. Dát is de meerwaarde van Mushin Do.
Zwakste schakel
De zwakste schakel is een vreselijke kreet als het om mensen gaat. En in geval van kinderen zeker: het klassieke ‘altijd als laatste gekozen worden met gym’. Bij Mushin Do kijken we hoe de complete groep er het maximale uit kan halen. Iedereen binnen de groep is belangrijk om de totale groep naar een hoger niveau te brengen, door samenwerking. En dat komt niet alleen ten goede aan een judoworp, maar draagt bij aan beter functioneren binnen de huidige maatschappij.
Ruim aanbod
Het aanbod van Energysport is heel breed. Dat maakt de kans groot dat jouw kind iets vind wat goed bij hem of haar past. En wat hij of zij echt leuk vindt. Lubbersen: Bij onze methode voor alle jeugdlessen mogen kinderen vooral kind zijn. Ze krijgen ruimte om zich binnen de groep op geheel eigen wijze te ontwikkelen door samen te werken als één groep.’’
 


 

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in en kom kennis maken. Je kunt eerst een proefles volgen en kijken of dit programma bij jou past.
Aanmelden

Het team

Deze gecertificeerde professionals staan elke keer voor je klaar. Je kunt bij hen terecht voor persoonlijke begeleiding, advies en tips.

Heb je een vraag?