Wij zijn een leefstijlcentrum die de laatste trends op de voet volgt, kwaliteit levert, werkt met gediplomeerde instructeurs en aangesloten is bij onder andere Fit!vak, JBN, topsport steunpunt en BGN. Niet voor niets dragen wij een LERF totaal certificaat. Hét keurmerk voor de fitnessbranche. Wij zijn partner van de gemeente Nunspeet in het J.O.G.G. en B.O.R. project. Werken samen met Veiligheid.nl, Rots en Water instituut, Nestle Nunspeet, Bedrijfsfitness Nederland en het Nationaal gezondheidsplan.
 

Al meer dan 44 jaar is ENERGYSPORT (Toen nog Sportschool van Meer) een begrip in Nunspeet en omstreken.

Je kunt bij ons terecht als recreatieve sporter maar ook de fanatieke sporter vindt bij ons zijn draai. Vaste uren zorgen voor duidelijkheid, een vaste afspraak in je agenda en dus zéker weten dat je gaat sporten.

Één keer per week sporten (is een verbetering van 100% vergeleken bij niets doen !) of meerdere keren per week. Iedere week een ander uur of altijd hetzelfde uur, altijd dezelfde sport of met regelmaat switchen van sport. Door flexibel te zijn in de breedste zin van het woord is het sporten voor jou veel leuker.

Het effect van bewegen en sporten op je gezondheid

We kunnen zoveel zeggen….. maar jij moet uiteindelijk de drempel over om actiever te gaan leven als je dat nog niet doet. Je hoeft niet per se de deur plat te lopen bij de sportschool maar hopelijk overtuigen we je met onderstaande redenen om meer aan sport en beweging te doen en bij voorkeur natuurlijk bij ENERGYSPORT!


1. Sporten en bewegen is gezond omdat het je stemming verbetert

Als je last hebt van stress dan is sporten en bewegen ideaal om stoom af te blazen. Fysiek bewegen zorgt er voor dat er allerlei chemische stoffen in je hersenen vrijkomen die je relaxt en blij maken. Onderschat dit effect niet: je kunt er echt een depressie mee de deur uit jagen.


2. Sport en beweging helpen (chronische) ziekten voorkomen en bestrijden

Osteoporose (botontkalking), hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, aderverkalking, diabetes en vele soorten kanker kun je voorkomen en bestrijden door regelmatig aan sport en beweging te doen.


3. Sporten en bewegen zijn gezond om je gewicht onder controle te houden

Wat vooral belangrijk is om te weten: het gaat niet alleen om de calorieën die je verbrandt tijdens het sporten met bijvoorbeeld cardio training. De combinatie van gezond eten, cardio training en krachttraining zorgen er voor dat je vooral vet kwijtraakt. Met een dieet alleen raak je namelijk ook veel vocht en spieren kwijt. Daarom is sporten ideaal om ‘strak in je vel’ te komen!


4. Sport en beweging zorgen er voor dat je meer energie hebt

Voor niet-sporters is het moeilijk voor te stellen dat je van regelmatig sporten en bewegen méér energie krijgt. Hoe kan iets dat zo vermoeiend is je meer energie geven?
Toch geven sport en beweging je gezondheid in de vorm van energie. Sport en beweging zorgen er namelijk voor dat extra zuurstof en voedingsstoffen in je hele lichaam worden afgeleverd. Je hart, longen en aderen worden sterker en gaan efficiënter werken: je conditie verbetert. En juist dat zorgt voor meer energie, ook wanneer je op je werk of op school zit.


5. Sporten en bewegen helpen je gezondheid omdat je beter kunt slapen

Heb je vaak moeite om in slaap te komen of om ’s ochtends uit bed te komen? Dan is sporten voor jou zeker aan te raden. Door regelmatig te bewegen slaap je dieper en is het makkelijker om in slaap te komen. Zo ben je overdag productiever, heb je meer energie en kun jij je beter concentreren.


6. Sporten en bewegen is goed voor je gezondheid omdat leuk is!

Eerlijk is eerlijk: sporten en bewegen kan saai zijn, hoe gezond het ook moge zijn. Daarom is het belangrijk om iets te doen dat je wel leuk vindt. Bij ENERGYSPORT kun je de eerste maand GRATIS onbeperkt sporten wanneer je je voor een 1x per week abonnement hebt ingeschreven. Zo kun je alle sporten uitproberen en kijken waar je warm voor loopt. 

Sandra van Spijkeren

Anita Lubbersen-Vlijm

Ina de Riemer

Ina de Riemer

Maarten van de Biezen

Vera Dijkhuizen

Marit Bonestroo

Sandra van Spijkeren

Ron Lubbersen

Ina de Riemer

Marit Bonestroo

Monique Hagen

Anita Lubbersen-Vlijm

Marit Bonestroo

Sandra van Spijkeren

Dave van de Pol

Ina de Riemer

Michael Rensink

Levi Heijkamp

Ron Lubbersen

Ina de Riemer

Marit Bonestroo

Anita Lubbersen-Vlijm

Jim Vissenberg

Anita Lubbersen-Vlijm

Inge de Vrieze

Anita Lubbersen-Vlijm

Ron Lubbersen